Assyrtiko

ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ - ASSYRTIKO

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΗΤΟΥ: 2007

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Assyrtiko

ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γερακλί, Δομοκός, Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ιδιόκτητος αμπελώνας 220 στρεμμάτων στις πλαγίες του Γερακλίου, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής που βρίσκετε ο αμπελώνας σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά Assyrtiko: 40 στρέμματα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ: Αργιλοπηλώδες έδαφος, πλούσιο σε οργανική ουσία. Πολύ καλή ικανότητα συγκράτησης υγρασίας

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ο χειμώνας και η άνοιξη χαρακτηρίζονται από σημαντικές βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι είναι ζεστό, ξηρό με δροσερές νύχτες (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C) επιτυγχάνοντας άριστη φαινολική ωριμότητα των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 1.200 kg /στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: Διαλογή σταφυλιών, προζυμωτική εκχύλιση (Skin contact) στους 10-12 °C (για περίπου 6 ώρες), πολύ χαμηλή πίεση σταφυλομάζας στο πιεστήριο, παραμονή του γλεύκους υπό ψύξη (12-15°C) για 12 ώρες και απολάσπωση του γλεύκους. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, σε ανοξείδωτες, ψυχόμενες δεξαμενές

ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 6 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • ΑΛΚΟΟΛ: 13 % vol.
  • ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,9 g/l
  • ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,9 g/l

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Πολυδιάστατος οίνος με έντονα φρουτώδεις και γλυκούς αρωματικούς χαρακτήρες. Η μεταλλικότητα στο στόμα του προσδίδει μοναδική φινέτσα. Τραγανή οξύτητα, μεστό στόμα, αρμονική επίγευση και δυνατότητα παλαίωσης στη φιάλη για τρία χρόνια