Ευάμπελος γη - Οίνοι Δομοκού Α.Ε.
Αρχική > Τα προϊόντα > Φιλοκτήτης Λευκός

Φιλοκτήτης Λευκός

Φιλοκτήτης Λευκός

 

Φιλοκτήτης Λευκός

 

ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΗΤΟΥ: 2007

ΠΟΙΚΙΛΙΑ:
Malagusia, Assyrtiko, Chardonnay και Sauvignon Blanc

ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γερακλί, Δομοκός, Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ιδιόκτητος αμπελώνας 220 στρεμμάτων στις πλαγίες του Γερακλίου, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής που βρίσκετε ο αμπελώνας σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά Malagusia: 5 στρέμματα, Assyrtiko: 40 στρέμματα, Chardonnay: 7 στρέμματα, Sauvignon Blanc: 40 στρέμματα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ: Βαθιά αργιλοαμμώδη εδάφη με πολύ καλή ικανότητα συγκράτησης υγρασίας

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ο χειμώνας και η άνοιξη χαρακτηρίζονται από σημαντικές βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι είναι ζεστό, ξηρό με δροσερές νύχτες (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C) επιτυγχάνοντας άριστη φαινολική ωριμότητα των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 1.000 kg - 1.200 kg / στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: Διαλογή σταφυλιών, προζυμωτική εκχύλιση (Skin contact) στους 10-12 °C (για περίπου 6 ώρες), πολύ χαμηλή πίεση σταφυλομάζας στο πιεστήριο, παραμονή του γλεύκους υπό ψύξη (12-15°C) για 12 ώρες και απολάσπωση του γλεύκους. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, σε ανοξείδωτες, ψυχόμενες δεξαμενές

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • ΑΛΚΟΟΛ: 13,5 % vol.
  • ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,9 g/l
  • ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,9 g/l

ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ: Λαμπερό κίτρινο χρώμα, με κυρίαρχες νότες ανθέων και εσπεριδοειδών. Φίνο και λεπτό στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και αρωματική επίγευση φλούδας περγαμόντου

Powered by Ellis.gr | Free template by Nmud