Sauvignon Blanc

EVAMPELOS GHI -SAUVIGNON BLANC

 

ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΗΤΟΥ: 2008


ΠΟΙΚΙΛΙΑ:
100% Sauvignon Blanc

ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γερακλί, Δομοκός, Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ιδιόκτητος αμπελώνας 220 στρεμμάτων στις πλαγίες του Γερακλίου, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής που βρίσκετε ο αμπελώνας σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά Sauvignon Blanc: 40 στρέμματα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ: Βαθιά αργιλοαμμώδη εδάφη με πολύ καλή ικανότητα συγκράτησης υγρασίας

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ο χειμώνας και η άνοιξη χαρακτηρίζονται από σημαντικές βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι είναι ζεστό, ξηρό με δροσερές νύχτες (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C) επιτυγχάνοντας άριστη φαινολική ωριμότητα των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 1000 kg/στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: Διαλογή σταφυλιών, προζυμωτική εκχύλιση (Skin contact) στους 10-12 °C (για περίπου 6 ώρες), πολύ χαμηλή πίεση σταφυλομάζας στο πιεστήριο, παραμονή του γλεύκους υπό ψύξη (12-15°C) για 12 ώρες και απολάσπωση του γλεύκους. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, σε ανοξείδωτες, ψυχωμένες δεξαμενές

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • ΑΛΚΟΟΛ: 13,8 % vol.
  • ΣΑΚΧΑΡΑ: 2,3 g/l
  • ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,1 g/l

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων και λεμονανθού, λιπαρό στόμα και μακριά αρωματική επίγευση