Ο Αμπελώνας

 
 

Ευάμπελος Γη, ετυμολογικά και κυριολεκτικά σημαίνει ένα ωραίο, εύμορφο αμπέλι. ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία ή κατ ευφημισμόν, αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που πραγματικά γίνεται λόγος για εθνικό terroir, όλα δηλαδή τα στοιχεία εκείνα εδάφους, υπεδάφους, κλίματος, ηλιοστασίου, αιολικής ταυτότητας και λοιπής χλωρίδας, που συνθέτουν σε συνδυασμό με τις καλλιεργήσιμες εκεί ποικιλίες οιναμπέλου, την εξαιρετική πλατφόρμα πάνω στην οποία «χτίζονται» διεθνώς Μεγάλα Κρασιά.

Η Γη, πολύ περισσότερο από κατευθυντήριος παράγοντας για την ποιοτική 1η ύλη, αποτελεί την κύρια έκφραση που διακρίνει κανείς στη στόφα των αληθινά σπουδαίων κρασιών.

Η σύσταση του Εδάφους είναι αργυλοαμμώδης, πλούσια σε οργανικές ενώσεις, με παρουσία χαλικιών που δίνει τη δυνατότητα για πολύ καλές στραγγίσεις στις πρώιμες βροχές του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική ωρίμανση αλλά και οργανοληπτικό πλούτο κι εκφραστικότητα.

Σε εκτεταμένα σημεία κάτω των 60 πόντων υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, που προσδίδουν μεταλλικότητα και παλμό στο σταφύλι.

Ένα σημαντικό στοιχείο του κλίματος της περιοχής είναι οι καλές βροχοπτώσεις το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ οι θερμοί καλοκαιρινοί μήνες με τις ξηρές και δροσερές βραδιές τους δημιουργούν διαφορές θερμοκρασίας έως και 15 βαθμών Κελσίου, που εξασφαλίζουν αρωματικό πλούτο, φαινολική ωριμότητα και γευστική παρρησία στα κρασιά.

Το Οινοποιείο

 
 

Άρτιος υλικοτεχνικός και ψηφιακός εξοπλισμός, οινοποιητικό στυλ που ταιριάζει με το σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και τη μοντέρνα γαστρονομία της εποχής μας, εμπνευσμένο και μίνιμαλ λογότυπο στην εταιρική ταυτότητα είναι η σύγχρονη πνοή του Κτήματος Ευάμπελος Γη.

Το οινοποιείο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του κτήματος παρέχοντας έτσι θέα στο σύνολο του αμπελώνα αλλά και εγγύτητα κατά τη μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο την περίοδο του τρύγου.

Ο αποθηκευτική του ικανότητα σήμερα ξεπερνά τους 230 τόνους σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ έχει παράλληλα την δυνατότητα  παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια άνω των 25 τόνων για διάστημα μεγαλύτερο των δυο ετών.

Η γραμμή εμφιάλωσης του κτήματος έχει δυναμικότητα 200.000 φιάλες το χρόνο ενώ ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα  BS EN ISO 22000 : 2005.

 
 

Κλίκ στην εικόνα για να δείτε το Ελληνικό Πιστοποιητικό ISO

Κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το διαφημιστικό μας έντυπο