Σειρά Ευάμπελος Γη

Η σειρά Ευάμπελος Γη με τρεις λευκούς και δύο ερυθρούς οίνους, έχει ως σήμα της το λογότυπο της εταιρείας το οποίο είναι ο ρόδακας της Μελιταίας (αρχαιολογικό εύρημα στην ομώνυμη περιοχή του Δομοκού). Φέρει την ονομασία της από την τοποθεσία του αμπελώνα στην θέση Αμπέλια Γερακλίου καθώς διαχρονικά αποτελούσε τη περιοχή στην οποία καλλιεργούνταν τα αμπέλια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δομοκού.

ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ Ασύρτικο | Ξηρός Οίνος, Π.Γ.Ε. – Φθιώτιδα

Πολυδιάστατος οίνος με έντονα φρουτώδεις και γλυκούς αρωματικούς χαρακτήρες. Η μεταλλικότητα που δημιουργεί στον ουρανίσκο του προσδίδει μοναδική φινέτσα. Τραγανή οξύτητα, μεστό στόμα, αρμονική επίγευση και δυνατότητα παλαίωσης στη φιάλη για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Συνδυάζεται με: πελαγίσιο ψάρι, λευκό κρέας.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Ασύρτικο 100% ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλοπηλώδες ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 400 μέτρων
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΒΔ ΑΠΟΔΟΣΗ: 1.200 kg /στρέμμα ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 3-6 μήνες σε γαλλικά & αμερικάνικα δρύινα βαρέλια
ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γερακλί, Δομοκός Φθιώτιδος, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Ιδιόκτητος αμπελώνας στις πλαγιές Γερακλίου 12 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο αμπελώνας, σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου οι οποίες προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά. Έτος φύτευσης 1997.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Αργιλοπηλώδες έδαφος, πλούσιο σε οργανική ουσία με δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Χειμώνας και άνοιξη με σημαντικές βροχοπτώσεις. Καλοκαίρι με ζέστη, ξηρότητα και δροσιά (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C). Αυτό συμβάλλει στην επίτευξη άριστης φαινολικής ωριμότητας των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1.200 kg /στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Διαλογή σταφυλιών, προζυμωτική εκχύλιση (skin contact) στους 10-12 °C (για περίπου 6 ώρες), πολύ χαμηλή πίεση σταφυλομάζας, παραμονή του γλεύκους υπό ψύξη (12-15°C) για 12 ώρες και απολάσπωση. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

3 έως 6 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια

ΒΡΑΒΕΙΑ

2019: Ασημένιο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Ασύρτικο 2017)

2020: Ασημένιο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Ασύρτικο 2018)

2023: Ασημένιο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Ασύρτικο 2021)