Evampelos Ghi Cabernet Franc & Merlot

Σειρά Ευάμπελος Γη

Η σειρά Ευάμπελος Γη με τρεις λευκούς και δύο ερυθρούς οίνους, έχει ως σήμα της το λογότυπο της εταιρείας το οποίο είναι ο ρόδακας της Μελιταίας (αρχαιολογικό εύρημα στην ομώνυμη περιοχή του Δομοκού). Φέρει την ονομασία της από την τοποθεσία του αμπελώνα στην θέση Αμπέλια Γερακλίου καθώς διαχρονικά αποτελούσε τη περιοχή στην οποία καλλιεργούνταν τα αμπέλια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δομοκού.

ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ Cabernet Franc & Merlot | Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Π.Γ.Ε.-Φθιώτιδα

Γευστικά πλούσιο και αρωματικά πολύπλοκο κρασί, με ενδιαφέροντα αρώματα από κόκκινα φρούτα, κεράσια και φράουλες με πιπεράτο χαρακτήρα και με νότες από γλυκά μπαχαρικά. Έχει γεμάτο σώμα και καλά δομημένες τανίνες, αφήνοντας μακρά επίγευση στο στόμα. Δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης για 10 -12 έτη.

Συνδυάζεται με: βοδινή μπριζόλα, αρνί, χοιρινό, φιλέτο μόσχου, rib eye, κίτρινα παλαιωμένα τυριά

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Cabernet Franc 60% & Merlot 40% ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλοαμμώδες ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 400 μέτρων
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΒΔ ΑΠΟΔΟΣΗ: 800 kg /στρέμμα ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 18 μήνες σε γαλλικά & αμερικάνικα δρύινα βαρέλια / 6 μήνες στη φιάλη
ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γερακλί, Δομοκός Φθιώτιδος, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Ιδιόκτητος αμπελώνας στις πλαγιές Γερακλίου 5 στρεμμάτων Cabernet Franc και 4 στρεμμάτων Merlot, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο αμπελώνας, σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου οι οποίες προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά. Έτος φύτευσης 1998 και 1997.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Αργιλοαμμώδες, μέτρια βαθύ έδαφος με μεγάλο ποσοστό παρουσίας χαλικιών (περίπου 20%)

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Χειμώνας και άνοιξη με σημαντικές βροχοπτώσεις. Καλοκαίρι με ζέστη, ξηρότητα και δροσιά (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C). Αυτό συμβάλλει στην επίτευξη άριστης φαινολικής ωριμότητας των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

800 kg στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαλογή σταφυλιών, απορραγισμός, προζυμωτική εκχύλιση στους 10-12°C (για 48 ώρες), αλκοολική ζύμωση και μακρές μεταζυμωτκές εκχυλίσεις σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

18 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και 6 μήνες παλαίωση στη φιάλη

ΒΡΑΒΕΙΑ

2021: Χάλκινο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Merlot & Cabernet Franc 2019)

2022: Χάλκινο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Merlot & Cabernet Franc 2020)

2023: Χάλκινο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Merlot & Cabernet Franc 2020)

2023: Χρυσό Μετάλλιο – Berliner Wine Trophy (Ευάμπελος Γη Merlot & Cab. Franc 2020)