Evampelos Ghi Cabernet Sauvignon & Syrah

Σειρά Ευάμπελος Γη

Η σειρά Ευάμπελος Γη με τρεις λευκούς και δύο ερυθρούς οίνους, έχει ως σήμα της το λογότυπο της εταιρείας το οποίο είναι ο ρόδακας της Μελιταίας (αρχαιολογικό εύρημα στην ομώνυμη περιοχή του Δομοκού). Φέρει την ονομασία της από την τοποθεσία του αμπελώνα στην θέση Αμπέλια Γερακλίου καθώς διαχρονικά αποτελούσε τη περιοχή στην οποία καλλιεργούνταν τα αμπέλια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δομοκού.

ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ Cabernet Sauvignon & Syrah | Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Π.Γ.Ε.-Φθιώτιδα

Βαθύ πορφυρό χρώμα, με πλούσια αρωματική παλέτα κόκκινων φρούτων του δάσους, βιολέτας, σοκολάτας και μπαχαρικών. Το πλούσιο φαινολικό δυναμικό και η μακρόχρονη παλαίωση του οίνου σε βαρέλια προσδίδουν χαρακτήρα βελούδινο με διαρκή και γλυκιά επίγευση. Δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης στη φιάλη για 10-12 έτη

Συνδυάζεται με: μοσχαρίσια μπριζόλα, αρνί

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Cabernet Sauvignon 60% και Syrah 40% ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλοαμμώδες ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 400 μέτρων
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΒΔ ΑΠΟΔΟΣΗ: 800 kg – 900 kg / στρέμμα ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 18 μήνες σε γαλλικά & αμερικάνικα δρύινα βαρέλια / 6 μήνες στη φιάλη
ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γερακλί, Δομοκός Φθιώτιδος, Κεντρική Ελλάδα

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Ιδιόκτητος αμπελώνας στις πλαγιές Γερακλίου 18,5 στρεμμάτων Cabernet Sauvignon και 8 στρεμμάτων Syrah, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Στην λεκάνη της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο αμπελώνας, σε εκτεταμένα σημεία κάτω από τους 60 πόντους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου οι οποίες προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά. Έτος φύτευσης 1997 και 1998.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Αργιλοαμμώδες, μέτρια βαθύ έδαφος με μεγάλο ποσοστό παρουσίας χαλικιών (περίπου 35%)

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Χειμώνας και άνοιξη με σημαντικές βροχοπτώσεις. Καλοκαίρι με ζέστη, ξηρότητα και δροσιά (διαφορά θερμοκρασίας μέχρι 15°C). Αυτό συμβάλλει στην επίτευξη άριστης φαινολικής ωριμότητας των σταφυλιών.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

800 kg – 900 kg / στρέμμα

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαλογή σταφυλιών, απορραγισμός, προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 10-12°C (για 48 ώρες), αλκοολική ζύμωση και μακρές μεταζυμωτκές εκχυλίσεις σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

18 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στην φιάλη

ΒΡΑΒΕΙΑ

2009: OINOTHIKI – Αργυρό Μετάλλιο (Ευάμπελος Γη Cabernet S.& Syrah)

2019: Χάλκινο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Γη Cab. Sauvignon & Syrah 2016)

2022: Ασημένιο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Cab.Sauv.& Syrah 2020)

2023: Ασημένιο Μετάλλιο – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (Ευάμπελος Cab.Sauv. & Syrah 2020)